Om projektet


Två landsbygdstjejer, en gemensam passion och bra stöttning. Så skapades Lev din dröm.

Vi, Karin Torstensson och Jennifer Erlandsson, träffades när vi började våra tjänster inom landsbygdsutveckling på Falkenbergs kommun. Det var i januari 2017.
Karin hade precis köpt sig en gammal skola i kommunens inland och Jennifer hade full fart på sitt hästföretag hemma i Slöinge. Vi hade båda i och med det förverkligat drömmar och vi hade gjort det på platser vi älskar - på landsbygden. Någonstans där föddes idéen att om vi kan, så kan fler.

Det visade sig snabbt att det finns många som lever sin dröm på Falkenbergs landsbygd. Företagare som spontant eller genom långsiktig planering byggt sitt företag på en oväntad plats. Och ingen av dem gnällde över brist på gatlampor, avstånd till butiker eller oskottade vägar. Kort sagt så tyckte alla vi pratade med att de bor på den bästa platsen och lever sina drömmar genom sin livsplats och verksamhet. Vi var alla överens om en sak - Falkenberg kan försörja fler företagsdrömmar! Och att VI som bor och verkar på landsbygden är de bästa ambassadörerna för vår plats. Tillsammans kan vi skapa världens bästa plats att bo och verka på.

Företagsklimatet i Falkenbergs kommun är ett av landets bästa (plats 10/290 i 2018 års ranking) och vi är bäst i Halland. Vi har det mesta men vi behöver bli fler för att vi ska kunna utveckla kommunal och kommersiell service på landsbygden. Där föddes Lev din dröm. Vi vill lyfta befintliga entreprenörer och inspirera för att få fler att våga. Projektet fick snabbt positivt gensvar hos chefer och vår styrelse, och vi satte igång.

Genom våra kompetenser valde vi att försöka göra så mycket som möjligt själva för att visa att det går. Hemsidan byggdes av Jennifer, Karin skötte kontakter och planering medan Jennifer filmade och klippte. Idag är detta det roligaste vi gjort. Vi kallar det modern landsbygdsutveckling och vi har kul varenda stund vi får jobba med det vi älskar – att utveckla en levande, växande och modern landsbygd med potential och vilja att bara fortsätta växa!

Med passion och glädje får vi arbeta tillsammans med driftiga entreprenörer som visar att allt är möjligt. Tillsammans får vi landsbygden att bli en självklar plats för att förverkliga drömmar!

Välkommen du också till möjligheternas landsbygd!

Om projektet

Lev din dröm FBG är ett projekt från näringslivsavdelningen på Falkenbergs kommuns med syftet att marknadsföra Falkenbergs landsbygd som den perfekta platsen att bo och verka på. Falkenberg har ett bra läge, har ett av landets bästa företagsklimat och är en kommun som man kan räkna med. Välkommen du också!

Kontakta oss

Näringslivsavdelningen
Falkenbergs kommun
Stadshuset
311 80 Falkenberg

@levdindromFBG

facebook.com/levdindromfbg